Adapark Konutları Ortak Yaşamı

· Adapark Konutları Sitesi Yaşam Kılavuzunun hazırlanmasındaki amaç her türlü uygulamada yasallığın ön planda tutulmuştur.Site yönetim kurulunun alacağı kararlara rehber olmak, bu kararların yasal bir zeminde ve ihtiyaca uygun mahiyette alınarak, uygulanmasını sağlamak amaçlanmıştır.
· Adapark Konutları Sitesinde yaşayan sakinlerimizin refahını, yaşam kalitesini, dünya standartları göz önünde bulundurularak belirlenmiş standartlar çerçevesinde sağlamaktadır.
· Sitedeki konutların değerini ve bu konutlara olan talebi arttırmak için gerekli iyileştirmeler yapılmakta ve hertürlü koruyucu tedbiri alınmaktadır.
· Günlük yaşam içerisindeki hizmet ihtiyaçlarını yasak ve kısıtlamalardan ziyade geliştirilmiş standartlar kullanılarak karşılamak hedeflenmektedir.
· Yaşam kılavuzunda öngörülen uygulamalara uyulmaması halinde cezai yaptırım uygulanabilecektir.

GENEL KURALLAR;

· Adapark Konutları Sitesi Yaşam Kılavuzu; sitede yaşayan sakinleri, (kat maliki ve kiracı) site sakinlerinin misafir ve ziyaretçilerini, site yönetim kurulunu, sakinlerin iş gören olarak görevlendirdiği müteahhit, taşeron, usta, işçileri ve taşınma işlemleri ile ilgili olarak görevlendirdiği şahısları ve hizmet firması personellerini kapsar.
· Adapark Konutları Sitesi Yaşam Kılavuzunda bulunan hususlar; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, Adapark Konutları Sitesi yönetim planı, 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu,1774 sayılı Kimlik Bildirim Yasası, 1580 sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, incelenerek hazırlanmıştır.
· Ayrıca yönetim kurulunun alacağı her türlü kararın, kanun ve yasalara uygunluğu gözetilecektir.
· Site ile ilgili uygulanması gereken karar site yönetim kurulu tarafından alınarak karar defterine yazılması, alınan bu kararların gerekenlerini site yöneticisi, sakinlerimize tebliğ edecek, gereği ve takibini sağlayacaktır.
· Site Sakinlerimiz bu kararlara uymak ve uygulamak sorumluluğuna sahiptir.
· Gürültü,müzik, radio, TV gibi çevreye gürültü verilme saati belediyelerin yönetmeliklerinde 24.00 olmasına rağmen sitemiz içerisindeki site sakinlerimizi düşünerek 23.00 olarak belirlenmiştir.
· Sitenin mimari ve doğal karakterini korumak için lütfen ortak alanları özenli kullanınız.
· Dairelerinizi oluşturan, binanızın dış elemanlarının genel görünümünde değişiklik yapılamaz.
· Görüntü estetiğini bozmamak adına dairelerin dış elemanlarındaki renkleri, karakterleri veya görünümü değiştirmemenizi ve binaların dış cephelerine, dıştan görülecek şekilde levha, tabela veya çamaşır asmamanızı rica ederiz.
· Evcil hayvanlar, site dahilinde veya balkonlarda başıboş bırakılmamalıdır. Üniteler dışında evcil hayvan için kulübe yapılmaması ve bu konuda diğer daire sahiplerinden talepte bulunulmamalıdır.
· Evcil hayvanların peyzaj alanına zarar vermemeleri için 02.01.2013 tarihinde köpek menaj alanı oluşturulması kararı alınmış ve uygulanmaktadır.
· Dairelerinizi büro, emlak ofisi, çocuk yuvası vb. iskân amacı dışında kullanmayınız.
· Dairenizi ikamet amaçlı kiraya vermeniz halinde kiracınıza Yönetim Planındaki yükümlülüklere uyması gerektiğini hatırlatınız.
· Yaya ve araç yolları, kaldırımlar vb. ortak kullanılan alanlar kişisel kullanım için dizayn edilemez.
· Ticari ve siyasi amaçlı toplantı ve gösteri düzenlenmemesi gerektiğini hatırlatırız.
· Sitede can güvenliğini tehlikeye sokacak veya yangın tehlikesine neden olacak maddeleri bulundurmayınız.
· Çevreye kötü koku yayacak, gürültü ve toz çıkartacak davranışlarda bulunmayınız.

DAİRELER VE KULLANIM PROSEDÜRLERİ

· Davranışlarımızda; özenin, karşılıklı sevgi, saygı ile hoşgörünün, kurallara uymanın bir arada ve toplu yaşamı kolaylaştırma özellikleri olduğunu unutmayınız.
· Alt, üst ve yan komşularınızı hareket, söz ve eylemlerinizle rahatsız etmemeye özen gösteriniz.
· Bina giriş kapılarına zarar vermeyiniz.
· Dairelerinizde yürüme ve hareketleriniz esnasında ses çıkartacak türde terlik ve ayakkabı kullanmamaya, kullanmak zorunda kalmanız durumunda ses yapmamasına özen gösteriniz.
· Masa, sandalye ve benzeri eşyalarınızın yerlerini değiştirirken sürterek çekmemeye ve kaldırıp yüksekten bırakmamaya özen gösteriniz.
· Yangın ve servis merdivenlerine güvenlik açısından eşya bırakılması gerekmemektedir.
· Kedi mamalarını daire önlerine koymanız yasaktır.
· Bisikletleri blok katlarda bırakmayınız.Bisiklet alanlarına koymaya özen gösteriniz. Çöplerinizi daire önlerine değil katların yangın merdivenlerindeki çöp kovalarına bırakmanızı rica · ederiz.
· Pencere önlerine dışarıdan görülecek ve estetiği bozacak şekilde eşya konulmamalı ve tehlike arz edebileceği için çiçeklik asılmamalıdır.
· Balkonlara saksı asmayınız.
· Asansörlerin taşınırken zarar görmemesi için asansörlerin içine karton,mukavva,balonlu naylonlarla kaplanması gerekmektedir.
· Ayakkabılarınızı daire önünde bırakmayınız.
· ul Pencerelere tente, branda, şemsiye, bez gibi görüntü kirliliği yaratacak eşyalar kon mamalıdır.
· Pencere korkuluklarına havalandırma ve kurutma amaçlı çamaşır, halı, kilim vb asılmamalıdır.
· Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yeşil alanlar ve tesisler ortaktır. Konut sahiplerince ortak alanlara hiçbir şekilde sınır konulamaz ve ayrım yapılamaz.
· Pencerelerden halı, kilim, vb. şeyler silkelenmemeli, sigara izmariti ve çöp atılmamalıdır.
· Site sakinlerini ve komşularımızı rahatsız edebileceğinden bahçe ve balkonlarda barbekü ve mangal yapılamaz.
· Çatı ve teraslara anten takılmamalıdır.
· Radyo, teyp, televizyon ve müzik seti gibi sesli cihaz ve aletlerinizi kullanırken, sesini başkalarını rahatsız edecek şekilde açmayınız. Özel toplantılarınızı önceden komşularınıza haber verip, eğlenirken de rahatsız etmemek için azami özen ve dikkati gösteriniz.
· Site sakinleri tarafından bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlar, hafta içinde 10:00 – 18:00 saatleri içinde yapılmalı, hafta sonu sadece cumartesi (10.30-16.00) yapılmalı,Pazar günü kesinlikle gürültülü tadilat yapılması yasaktır.
· Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında önceden site yönetimine bilgi verilmeli ve yönetim planındaki esaslara uyulmalıdır.
· Bağımsız bölüm sakinlerince bağımsız bölüm içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilmeli ve onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde bağımsız bölüm sakini tarafından veya onarımı yapan firma tarafından site dışına çıkarılmalıdır.
· Bağımsız bölüm sakinleri onarım için gelecek firma ve çalışanları ile ilgili araç plakalarını site yönetimine bildirmeli ve güvenlik konusunda taviz verilmesi talep edilmemelidir.
· Site sakinleri tarafından siteye girişi teyit edilerek bakım ve onarım faaliyetleri için görevlendirilmiş bakım onarım ekiplerinin site giriş kapısından itibaren site ortak alanları içerisinde meydana getireceği hasarlar konusunda ilgili site sakininin sorumluluk taşıdığıunutulmamalı, bu ekiplerin yine site sakini tarafından ikazı sağlanmalıdır.
· Bağımsız bölüm içerisinde bina statiğinde tadilata ve hasara sebebiyet verebileceği düşünülen çalışmalar için mutlak surete site yönetiminin onayı alınmalıdır.
· Bağımsız bölümün statik yapısı dahilindeki kolon ve kirişlere çivi, vida, dübel uygulaması yapmayınız. · Dairelerinizde kullanımınıza sunulan görüntülü görüşme sistemi, blok girişinizi ve güvenlik ana giriş noktasını göstermek ve güvenlik noktasıile görüşmenizi sağlamaktadır. Daireniz içindeki bu sistemde oluşabilecek arızalar sizlerin sorumluluğundadır.
· Balkonlara dışarıdan görülecek ve estetiği bozacak şekilde eşya konulmamalı (kova, süpürge, çöp kutusu, bisiklet, makine vs.) ve tehlike arz edebileceği için çiçeklik asılmamalıdır.
· Balkon ve pencerelere tente, branda, şemsiye, bez gibi görüntü kirliliği yaratacak eşyalar koymayınız.
· Balkonlara çamaşır, havalandırma ve kurutma amaçlı halı, kilim asmayın, silkelenme yapmayınız.
· Balkonların mümkün olduğunca akan su ile yıkanmaması, balkonların yıkanması durumunda alt bağımsız bölümlere suyun akmaması için dikkat edilmelidir.
· Balkonlarda kullanılacak eşyalarda genel uyuma dikkat edilmeli, abartılı ve göze hoş gelmeyen dekorasyonlardan kaçınılmalıdır.
· Balkonlarda çevreyi rahatsız edecek göze hoş görünmeyen düzensizliklere izin verilmemeli, balkonlar kullanılmayan eşya deposu haline dönüştürülmemelidir.
· Balkon ve bağımsız bölüm içlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle televizyon ve müzik dinlenmemelidir.
· Balkonlar çeşitli uygulamalar ile kapatılmamalı, bu konudaki talepler yönetime bildirilmeli ve ancak yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda bu uygulamanın yapılabileceği unutulmamalıdır.
· Blok dış cepheleri ve balkon içlerinde sitedeki binaların genel görüntüsüne uymayan ve/veya genel görüntüyü bozabilecek değişiklikler yapılmamalıdır.
· Bağımsız bölüm sakinleri tarafından pencere veya balkonun aynı renkle bile olsa boyanması yasaktır.
· Bağımsız bölüm sakinleri, site yönetiminden bağımsız bölümlere takılacak klimalarla ilgili olarak yer konusunda onay almalıdır.
· Bağımsız bölüm sakinleri dışarıdan görünecek ve değişiklik meydana getirecek her türlü işlem öncesi mutlaka yönetimle koordine etmelidir.
· Blok dış cephelerine, bahçe çitlerine halı, kilim, örtü vs. malzemeler hiçbir maksatla asılmamalıdır.
· Bağımsız bölüm balkon ve pencerelerinden hiçbir surette çöp atılmamalı ve atılan cismin penceresi açık olan sakinlerimize rahatsızlık vereceği unutulmamalıdır.
· Bağımsız bölümlerin dış görünümü ve mimarisinde hiçbir değişiklik yapılamayacağı site yönetim planında açık bir şekilde ifade edildiğinden, site sakinlerimizin bu konuda uygulama yapmamaları gerekmektedir. Her türlü tadilat bu kapsamda değerlendirilecektir. (Yeni kapı, pencere açmak, balkonları herhangi bir malzeme ile kapatmak, sundurma depo gibi yapılar inşa etmek, vb.)
· Site içerisinde uygulanacak ortak alanlar kapsamı içerisine olan inşaat veya tadilat ile ilgili konularda öncelik site yönetim planıdır. Uygulama kapsamının İstanbul İmar Yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir.
· Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre bağımsız bölüm sakinlerinin evde evcil hayvan beslemeleri yasak olmakla birlikte, bağımsız bölüm sakinlerinin kendi bloklarında ortaklaşa alacakları karar ve anlayış ile bağımsız bölümlerde evcil hayvan beslenmesine müsaade edilebilir. Ancak bu durum hiçbir zaman hukuka uygunluk sebebi teşkil etmez.
· Yukarıda belirtilen ifade hiçbir şekilde hayvan beslenmesine site yönetimince ve Site Yönetim Kurulunca izin verildiği anlamına gelmemektedir.
· Buna rağmen evcil hayvan besleyen sakinlerimiz; Site sakinleri, sahip olduğu ve beslediği evcil hayvanın sitede bulunan diğer şahıslara, site ortak alanlarına ve site ortak mallarına vereceği zarardan 1 nci derecede sorumludur.
· Evcil hayvanların çevreye ve diğer sakinlerimiz verdiği zarar ve rahatsızlıklar hayvan sahipleri tarafından giderilecek, rahatsızlıkların devam etmesi halinde, hayvan sahibi, site yönetiminin bu konuda alacağı karara uymak zorundadır.

· Evcil hayvanların site içerisinde başıboş kalmalarına engel olunacak ve bu hayvanların bakımı, gözetimi, takibi, beslenmesi ve kontrolü hiçbir hizmet personelinden talepte bulunulmayacaktır.
· Evcil hayvanların özellikle yeşil alanlarda dışkı bırakmasına engel olmak evcil hayvan sahibinin sorumluluğundadır. Dışkılama durumunda temizliği sahibi tarafından ivedi yapılacaktır.
· Hayvanları Koruma Kanunu No.5199 Madde 14, l bendi uyarınca “Pitbull, Rottweiler, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesi yasaktır’’
· ’ Kat Mülkiyeti Kanunu, ilgili diğer mevzuat ve işbu Toplu Yapı Yönetim Planında gösterilen borç ve yükümlülükleri yerine getirmeyen ve özellikle Kat Mülkiyeti Kanununun 25 inci maddesinde ’ tanımlanan davranışlarıyla diğer kat maliklerininhaklarını çiğner duruma gelen ve birlikte yaşamı çekilmez hale getiren kat maliki aleyhine 25 inci madde hükümleri gereğince yasal işlemler yapılabilir.
· Site yaşam kılavuzunda belirtilen kuralların ihlalinin devamlılık göstermesi halinde ihlallerin durdurulması ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılması için Toplu Yapı Yönetim Kurulu’nun göndereceği uyarısına rağmen ihlalin devam etmesi halinde ihlalin sona erdirilmesine kadar,yönetim planında olan cezanın uygulanacağı bildirilebilir. Bu para cezasının uygulanması, kat malikine ihlal ettiği husus hakkında herhangi bir hak bahşetmez. Bu cezanın uygulanmış olması bu maddenin yukarıdaki diğer fıkra ve bentlerinde yazılı önlem ve yaptırımları da ayrıca talep etmeye mani değildir.

BLOK GİRİŞLERİ, ASANSÖR, ANTRE VE MERDİVENLER

· Çocuklarınızın merdivenlerde, asansörlerde ve kat sahanlığında oynamaları, gürültü yapmaları, bağırıp çağırmalarına mani olunuz ve bu gibi hareketlerin kurallara aykırı olduğunu izah ediniz. Asansöre oyun amacı ile binip, yukarı aşağı inip çıkmalarına, asansörde meydana gelebilecek arıza
· ve tehlikeleri anlatarak engel olunuz. · Asansörlere yazılı olandan fazla kisi ile binmeyiniz. Kumanda düğmelerini lüzumsuz kullanmayınız ve kullananları uyarınız.
· Asansörler ile eşya taşımak için yük limitlerine uyunuz. Asansörlerin zarar görmemesi için nakliye firması yetkililerini uyarınız.

TRAFİK KURALLARI VE OTOPARK

· Site içinde genel trafik kuralları geçerlidir.
· Site içerisinde seyir halindeki bütün taşıtlar için AZAMİ HIZ 10 Km/Saat’tir. Site içi açık alanlarda bulunan ortak park kullanım alanına sadece binek arabaları (SUV tipi araçlar dahil) park edebilir. Kamyon, otobüs, gibi araçların site sınırı dışına park edilmesi gerekmektedir. Bu konuda güvenlik personellerine ısrar edilmemesini hatırlatırız.
· Trafikten çıkarılan-men edilen araçlar (plakasız araçlar) site sınırları dahilindeki park yerlerinde bulundurulamaz.
· Yol kenarlarına park etmeyiniz. · Kapalı otoparka girerken farlarınızı yakınız.
· Kapalı otoparktan geri geri çıkmayınız. · Otopark için yönetim tarafından getirilen düzenlemelere uyunuz.
· Otoparkın düzenli kullanılması ve araçların otoparka rahat girip çıkabilmeleri için işaretlenen sınırlar içerisinde park ediniz.
· Araçlar otoparklarda belirlenen düzende ve çizgileri taşmayacak şekilde park edilmelidir. Aksi halde araç sahipleri uyarılacaktır, uyarıya uymayan site sakini aracına yönetim tarafından kilit takılacaktır.
· Hatalı parktan dolayı arabasına kilit takılan daire sakinleri site yönetimine gelerek aracına kilit takıldığını söyleyerek araçlarını açtırmalıdır.Aksi takdirde araç kilitlerine verilen zarar araç sahibine cezai işlem olarak yansıtılacaktır.

· Site sakinleri blok girişine yakın olduğu gerekçesiyle de olsa site içinde yol üzerine araç park edemez.
· LPG ile çalışan araçlar emniyet açısından uygun olmadığından kapalı otoparka park etmemelidir.
· Otopark içindeki araçlarda cep telefonu, dizüstü bilgisayar vb. kıymetli eşyalar görünür şekilde bırakılmamalıdır. Sorumluluğun araç sahibinde olduğunu unutmayınız.
· Ziyaretçi araçlarının sitede sürekli park edilmesi konusunda güvenlik personeline baskı yapılmamalıdır.
· Araç içindeki çöp ve kül tablaları otoparkın içinde veya dışında yerlere boşaltılmamalıdır.
· Araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarım ve paspas temizlikleri site içinde yapılmamalıdır.
· Otopark içindeki araçların üzerinde anahtar bırakılmaması, araç kapılarının araç terk edildiğinde kilitli bulundurulması hırsızlıklara karşı kişisel önlemler arasında değerlendirilmektedir. · Çocukların otoparka oyun veya başka amaçla girmeleri veliler tarafından, olası kazalara karşı tedbir olarak engellenmelidir.
· Otopark iniş-çıkış rampalarından yaya olarak girilip çıkılmamalıdır.
· Özel sürücüsü olan araçların kapalı otoparkta bağımsız bölüm sahiplerini beklerken araçlarını çalışır vaziyette bekletmemeleri sağlanmalıdır. Araç anahtarları hiçbir nedenle sitede görevli güvenlik, temizlik ve teknik personele emanet edilmemelidir, hizmet firması ve personelin bu konuda bir sorumluluğu yoktur.

TEMİZLİK

· Adapark Konutları’nda temizlik hizmeti, site yönetimi tarafından yerine getirilmektedir. Site yönetimine bağlı temizlik personelleri, ortak alanlarının temizliğinin yapılması, Adapark Konutları dış mekânlarının temizliği ve otopark alanlarının temizlik hizmetlerinin yapılmasından sorumludurlar.
· Yeşil renkli çöp kutusu evsel atıklar içindir. (240lt) · Diğer kutular metal, plastik, cam ve kâğıt atıklar içindir.
· Temizlik personelinin bu görevlerini yeterli derecede yapmaları için gerekli planlama Temizlik Şefi tarafından yapılıp takip edilmektedir.
· Çöplerinizi sağlam çöp torbası ile ağzı kapalı bir şekilde belirlenen saatlerde (sabah 09.30 – 10.00 saatleri arasında) ve (akşam 14.30 -15.30 saatleri arasında) yangın boşluklarında bulunan çöp kovalarına atmanızı rica ediyoruz.

ÇATILAR

· Yönetimden izin almadan ve yanınıza verilecek bir teknik eleman olmadan çatıya çıkmayınız.
· Çatılarda dış görünümü etkileyecek müdahalelerde bulunmadan önce yönetime başvurunuz.

ELEKTRİK VE SU TESİSATLARI

· Elektrik ve su arızasını Adapark Konutları Site Yönetimine derhal bildiriniz.
· Dairenize ait ana sigorta attığını tespit ettiğinizde Adapark Konutları site yönetimine bildiriniz. Elektrik sayacının üzerindeki mühre hiçbir şekilde müdahalede bulunmayınız.
· Arıza ve onarım nedeniyle elektrik ve su vanaları kapatılabilir. Kesinti hallerinde sebebini öğrenmeden ve ilgililerle konuşmadan herhangi bir işlem yapmayınız.
· Dairenizden uzun süreli ayrılışlarda su vanalarınızı kapatınız. · Elektrik, Su, Doğalgaz faturaları geldiğinde, posta kutularınıza bırakılacaktır. İlgili faturalar daire sakininin sorumluluğundadır.

CAM BALKON KAPAMA PROSEDÜRÜ

Cam balkon kapama prosedürümüz 16.05.2012 tarihinde yönetim kurulu tarafından yönetmeliğe eklenmiştir. Prosedür koşulları; 1. Bağımsız bölüm balkonlarının ancak (yatay ve düşey ara bölücü kayıt olmaması şartı ile) 2. Katlanır cam sistemleriyle 3. Herhangi bir doğrama sistemi kullanılmadan 4. Düşey cam ayırıcıların şeffaf contalı olması ve camların transparan olması ve 5. Reflekte – renkli camların kesinlikle kullanılmaması koşulu ile kapatılması gerekmektedir.

ÇATI VE TERASLARIN KAPATILMASI

Çatı ve terasların kapatılmasında aşağıdaki hususlara uyulması gerekmektedir.

1. Tüm uygulamalarda taban alanı dışında yeni ve fazladan bir alan kazanılmaması gereklidir.
2. Kapanacak alanın yan cepheleri için sabit veya katlanır, ön cephesi için katlanır cam kullanılması gereklidir.
3. Bina taşıyıcı unsurlarına ve cephenin mimarisine etki etmemesi
4. Herhangi bir doğrama sistemi kullanılmaması, yatay ve düşey ara bölücü kullanılmaması gereklidir.
5. Kapanacak alan için doğal alüminyum rengi veya mat gri renginde iskelet/çerçeve kullanılması gereklidir.
6. Can güvenliği sebebiyle, mutlaka lamıne veya temperli cam imalatı kullanılması gereklidir.
7. Reflekte – renkli camların kesinlikle kullanılmaması, camların şeffaf olmalıdır.
8. Katlanır camlar için şeffaf fitillerde sararma, sertleşme, kırılma şikayetleri gelmesi sebebiyle alüminyum, polikarbon veya pvc fitillerin kullanılmalıdır.
9. Bahçe katlarında üst balkon ve cephe duvarlarından, yan cephede ahşap verandadan dışarı taşmaması, yan cephelerde eşikli, ön cephede askılı kelebek (eşiksiz) cam kullanılmalıdır.
10. A, B ve C blok tiplerindeki dubleks dairelerin teras katlarında üst bölüm için manuel veya motorlu raylı tente kullanılması, ön cephe cam yüksekliği 120 cm katlanır cam kullanılması, tenteye ön cephe cam yüksekliğine uygun egim verilmesi, ön cephe camların mevcut balkon demirlerinin gerisinden, demirleri sökmeden yapılması, ….. metreden daha uzun teras için taşıma güçlendirme amacıyla en fazla 1 adet dikey ara bölücü kullanllması, taşıyıcı iskeletin renginin doğal alüminyum renginde veya mat gri renginde olması ve bina cephesi dışına taşmaması gereklidir.
11. Mimari görüntünün bozulmaması amacıyla binalarln ön ve arka cephelerindeki teraslar için kapama uygulaması yapılması, yan cephelerdeki teraslarda kapama yapılamaz.
12. Bahçe ve Teras katların uygulama yapılmadan önce site yönetiminden proje onayı alınması gereklidir.

GÜVENLİK

Adapark Konutları Sitesi Güvenliği; biri ana giriş kapısı,diğeri devriye olmak üzere toplam 4 güvenlik görevlisi aynı anda 08.00–20.00 ve 20.00–08.00 saatleri arasında 2 vardiya düzeninde Özel Güvenlik Personelleri ile sağlanmaktadır.24 saat 365 gün olarak sağlanan bu hizmette risk analiz raporunda belirlenen sayıda özel güvenlik personeli istihdam edilmektedir.
Güvenlik ekibine Site Müdürü tarafından gerekli talimat ve görevler tebliğ edilmekte ve bu ekip her gün Site Müdürüne rapor vermektedir. Bu nedenle güvenlik ekibinin görevlerine müdahale edilmemesi, şikâyet ve önerilerin yazılı olarak Site Müdürüne yapılması yararlı olacaktır. Bunun yanında dairenizden günlük ve tatil gibi sebeplerle uzun müddet ayrılmanızı gerektiren durumlarda aşağıdaki emniyet tedbirlerini alınız.

A)Günlük ayrılışlarda; · Pencere ve kapınızı, kilitlerinizi kontrol ediniz. · Su musluklarının kapalı olduğundan emin olunuz. · Elektrikle çalışan ütü, süpürge fırın vb elektrikli ev aletlerinin fişlerini mutlaka prizden çıkartınız.
B)Uzun süreli ayrılışlarda, yukarıdaki tedbirlere ek olarak; · Ayrılışınızı Adapark Konutları Site Yönetimine bildiriniz. · Gideceğiniz yerin adres ve telefonunu mümkün ise Adapark Konutları site yönetimine haber veriniz.

· Tatilde bulunduğunuz süre içinde dairenize girmeye yetkili kimse varsa isimlerini Adapark Konutları site yönetimine yazılı olarak bildiriniz.

TAŞINMALAR

Adapark Konutlarında taşınma işlemlerine hafta içi 10.00–18.00 saatleri arasında izin verilmektedir. Cumartesi günleri ise sadece Site Müdürünün bilgisi dâhilinde 10:30–16:00 saatleri arasında taşınma işlemi yapılabilecektir. Pazar günlerinde ise taşınma işlemine izin verilmemektedir.
Gerek kat maliki gerek kiracı olarak Adapark Konutları’ndaki dairenizde taşınma yapmanız halinde:

· Bütün taşınma hareketinin ilk başlangıç ve son bitiş noktası Adapark Konutları Site Yönetimi olacak şekilde faaliyet zinciri takip edilmektedir. Taşınma öncesi ve sonrasında Adapark Konutları Site Yönetimine mutlaka uğrayınız.
· Site yönetiminden izinsiz/habersiz taşınma yapılmaz, her türlü taşınma, site yönetimine yazılı olarak başvuruda bulunulmak suretiyle gerçekleştirilir, bu başvuru en az 3 iş günü önceden yapılmalıdır.
· Dairesini satmak veya başka nedenlerle taşınmak isteyen sakinlerin taşınmadan önce site yönetime borçlarını kapamaları gerekmekte ve borcu yoktur yazısını alması gerekmektedir.
· Taşınacak olan kişi, güvenlik eşliğinde “Adapark Konutları TAŞINMA DURUM RAPORU“ formu alır. Bu formun ilgili bölümleri güvenlik tarafından ve taşınacak kişi ile birlikte doldurulup Site Yönetimine teslim edilir.
· Adapark Konutları TAŞINMA DURUM RAPORU“ taşınma sırasında ortak alanların korunması için taşıma şirketine ve taşımanın sahibine sorumluluk ve hükümlülükler verir ve taşınan site sakinleri bunları kabul etmiş sayılır. Buna göre taşınma faaliyetinde bulunan site sakini (ve nakliye şirketi aracı ve elemanları) taşınma esnasında site yaşam ve genel kurallarına uymayı, taşınma için site yönetiminin belirlediği kuralların dışına çıkmamayı ve taşınma esnasında oluşabilecek maddi ve manevi tüm zararları/hasarları karşılamayı kabul ve beyan etmiş sayılır.
· Dairenizi kiraya verdiğinizi Adapark Konutları Site Yönetimine mutlaka haber veriniz.
· Evinizden herhangi bir sebeple (onarım, değiştirme, atma) büyük eşya çıkacaksa önceden Adapark Konutları Site Yönetimine bildiriniz. Taşınmalarda oluşabilecek zararlar (duvarların zedelenmesi, elektrik tesisatına veya çevreye verilebilecek zararlar) için, bir tutanak düzenlenerek; taşınan Adapark Konutları sakini ve Adapark Konutları Yönetimi tarafından imza altına alınacaktır.

Aidat ve diğer ödemelerinizi aşağıdaki banka hesap numaralarına yapabilirsiniz. Akbank Sancaktepe (0584) SANCAKTEPE – 0584 – 522 01 TR93 0004 6005 8488 8000 0522 01 Yapı ve Kredi Bankası Kadosan Şubesi (271) Ümraniye Siteyolu – 271 – 50869228 TR43 0006 7010 0000 0050 8692 28
VAKIFBANK Sancaktepe – 447 – 00158007304473494 TR59 0001 5001 5800 7304 4734 94

GİDER VE GELİRLER

Adapark Konutları sakinlerinin emniyetli ve huzur içinde yaşayabilmeleri için yukarıda izah edilmeye çalışılan hususlarla birlikte Adapark Konutları yönetim işlerini yürütmek, bu hizmetleri düzenli ve randımanlı bir şekilde idame ettirmek için, her kat maliki ve sakinin bazı maddi yükümlülükleri olacağı muhakkaktır. · Aidatlar, Yönetim Kurulu tarafından Toplu yapı temsilciler Kurulu tarafından onaylanan İşletme ve Yatırım Projesi gereğince toplanmaktadır. Aidatların her ayın ilk 20 günü içerisinde ödenmesi, süresi içinde ödenmeyen aidatlara günler hesabıyla aylık %5 gecikme tazminatı uygulanması ve tahsil edilmeyen aidatlar için kanuni yollara müracaat edilmesi de Yönetim Kurulu kararıdır.

Adapark Site Yöneticiliği, site programı olan Apsiyon kullanılmaktadır. Sitemizde oturan kiracı ve kat malikleri bu programı kullanabileceklerdir. Kendi şifresiyle bu programdan ekstresini,ödemesini komisyonlu olarak yapabilecektir.Ayrıca Site yönetiminin muhasebe birimine gelip pos ile ödeme imkanımız bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ UYGULAMALARI

Adapark Konutları Sitesine gelecek ziyaretçilerin önceden güvenliğe bildirilmesi, istenmeyen kişilerin girişine mani olmakta büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu nedenle mümkünse gelecek kişilerin isimlerini önceden güvenliğe bildiriniz. Ziyaret edilecek site sakininin onayı alınmadan ziyaretçilerin girişine izin verilmeyecektir. Taksi çağrıldıktan sonra, lütfen dairenizi terk etmeyiniz ve güvenliğe bilgi veriniz. Taksi onayı sizin tarafınızdan verilmeden, güvenliğiniz nedeni ile siteye alınmayacaktır.

SATICILAR VE POSTA – KURYE HİZMETLERİ

Adapark Konutları içerisine, yiyecek, içecek, arıza vb. sebeplerle giriş yapmak isteyen kişilere ziyaretçi kartı verilecek ve Adapark Konutları içerisinde bu kartı yakalarına takmaları sağlanacaktır. Gelen posta ve kuryeden elden teslim edilmesi gerekenler, site sakininden teyit alınarak daireye gönderilecektir. Güvenlik personelinin veya site yönetiminin site sakinlerine gelen posta ve kurye benzeri evrakı teslim alma görevi, sorumluluğu ve yetkisi yoktur. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerekmektedir. PTT görevlisi kanalıyla yapılan tebligatlar hariç diğer teslimatlar ilgili dağıtım personelini blok girişlerindeki posta kutularına bırakılacaktır.

EMLAKÇI FAALİYETLERİ

· Emlakçı, Site içerisine girerken de site içerisindeyken de Site Yönetimi’nin belirlemiş olduğu, tüm prosedürlere uymak zorundadır.
· Karşılıklı imzalı protokolde de belirtilen kurallara uymayan Emlakçı veya personeli Site Yönetimi tarafından sözlü olarak uyarılacaktır. Tekrarında yazılı olarak uyarılacak ve olumsuz durumun sürmesi halinde Site’ye girişi yasaklanacaktır.
· Adapark Konutları Sitesi blok alanlarının konut olarak planlanmış olması sebebiyle dairelerin ofis olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir.
· Dairelerin hem kiralama/satış esaslarının duyurulması ve uygulanabilmesi, hem de ofis olarak kullanılmasının önüne geçilebilmesi için gereken tedbirlerin alınması hususlarında ev sahiplerine önemli görev düşmekte olup bu konuda sorumluluk taşımaktadırlar.
· Satılık veya kiralık bir dairenin müşteri ile buluşturulması, ev sahibinin onayı ile bir başkası tarafından yapılacak ise bu durum taraflar arasında imza altına alınacak olan vekaletname ile belgelenmelidir. Bu vekaletnamelerde tarih ve daire sahibinin imzası olması gerekmektedir. Emlak ve gayrimenkul satış personellerinin, ilgili kat malikinin yazılı onayı ve vekaleti olmadan siteye girişi yasaktır. Ev sahibi ile vekili arasında imzalanmış olan vekaletname olmadan hiçbir aracı kişinin site içine
· girerek daire göstermesine izin verilmeyecektir.
· Vekil tayin edilen aracı kişi/kuruluşlar sadece sorumlu oldukları dairelere hizmet verecekler, yazılı vekaletini henüz almadıkları daireler üzerinde bir çalışma yapmayacaklardır.
· Bahse konu dairenin müşteri tarafından gezilmesi-görülmesi, hafta sonları da dahil olmak üzere sadece saat 10:00 ile 16:00 arasında yapılabilecektir.